Oyun Zekayı Geliştirir mi?

Oyun Zekayı Geliştirir mi?

Oyun; çocuğa öğretemeyeceğimiz konuları, kendi deneyimleriyle öğrenmesi için en uygun araçtır. Çocuk oyun esnasında duygu ve düşüncelerini açar. Deneme yanılma yolu ile problemlere çözüm getirmeyi ve belirli riskleri göze alma deneyimi kazanır.

Kâinattaki daha fazla bağlantıya sahip olan ve ne düşündüğümüze, ne hissettiğimize, nasıl hareket edeceğimize kısacası bütün işlevlerimize yön veren beynimiz bilinenin aksine sürekli hareket halindedir. Bu hareketin pozitif yönde ilerleyebilmesi için devamlı onu harekete geçirici faaliyetler içinde bulunmak gerekmektedir. Bu faaliyetler içerisinde en kolay ve en zevklilerinden olan zekâ oyunlarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu zekâ oyunlarından ilki görsel hafızayı geliştirmeye yönelik olandır. Sağ beyin yarım küresinin işlevlerinden olan görsel hafıza hayatımızı kolaylaştıran ve bizi diğerlerinden farklı kılan önemli özelliklerden bir tanesidir.

Fotoğraf Hafızası RENKKAT

Dikkat, akıl yürütme ve özellikle görsel hafızayı geliştirmeye yarayan bir zeka oyunu olan renkkat kolaydan zora doğru giden tam 110 görevden oluşmaktadır. Kutu içinde verilen ve farklı görsel şekillerden oluşan şeffaf parçaları platformda üst üste koyarak bizden istenen deseni oluşturmak, üzerine kurgulanmış bir sistemden oluşmaktadır. Dört yaşından itibaren bütün yaş seviyelerinden uygulanabilen bu zekâ oyunu ile görsel hafızanın yanı sıra üç boyutlu algılama becerilerine de geliştirmeye ciddi katkı sağlayacaktır. 18 adet farklı parça vasıtası ile bizden istenen görevleri yapmaya çalışacağız. Problemleri çözerken dikkat etmemiz gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Öncelikli olarak şekilleri, sonra renkleri ve en sonunda asıl objeyi oluşturmaya çalışacağız.

Görsel Dikkat için BAY BAK
Bir diğer görsel hafıza oyunu bay baktır. Bay bak oyunu görsel hafıza ile birlikte dikkat ve konsantrasyon becerilerini de geliştiren oyunlardan bir tanesidir. Bay Bak kartının etrafına oyun kartlarını sekizgen çerçevelerin içine gelecek şekilde rastgele yerleştirin. Küçük oyun kartlarını karıştırın ve kartlar ters gelecek şekilde Bay Bak kartın üzerine koyup en üstteki kartı açın. Kartta bulunan görseli rakiplerinizden önce bulun ve kartın sahibi olun. Oyun sonunda en fazla kart biriktiren oyunun galibi olur.

Zeka Ve Akıl Oyunları Atölye Çalışmaları
Bütün dünyada yaygın olarak kullanılan zekâ oyunlarının ülkemizde yaygınlaştırılması için 2008 yılından beri birçok çalışmaya imza atan TÜZDER bu konuda pek çok çalışma yapmıştır.
Zeka oyunlarının hafızayı geliştirdiğine dair bir projeye daha imza atan derneğimizin çalışması şu şekildedir:

Derneğimizin çalışmalarında, İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 3 devlet okulunda ve bir anaokulunda yürütülen proje kapsamında ilkokul 1. sınıflara ve anaokuluna devam eden 80 öğrenciye uygulanan Zekâ ve Akıl Oyunları atölye çalışmalarının öğrencilerin yetenek ve zeka skorlarında gelişmeyi sağladığı tespit edilmiştir.

2012-2013 Eğitim – Öğretim yılının 2. döneminde anaokulu ve 1. sınıfa devam eden toplam 80 öğrenci ile yürütülen Zeka ve Akıl Oyunları Eğitmenliği kursuna katılan 30 üniversiteli genç tarafından hafta sonları sosyal bir proje olarak Zeka ve Akıl Oyunları atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Proje kapsamında yetenek ve zeka testleri öğrencilere, programın başında ve sonunda (ön test- son test olarak) uygulandı. Araştırma sonucunda Zekâ ve Akıl Oyunları atölye çalışmasına katılan her öğrencinin farklı kazanımlar elde ettiği görüldü. Ön test ve son test değerlendirmelerinde bütün değişkenler dikkate alındığında: öğrencilerde sözel alanda ortalama 6,8; performans alanında ortalama 7,5 ve bütün puan alanında ortalama 8 derece artış olduğu gözlendi.

 

Ürünler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

https://www.zekaveakiloyunlari.com/dikkat-ve-konsantrasyon

 

Zeka Oyunlarını Mağaza Kısmından İnceleyebilirsiniz.