Aile İçinde Kaliteli Vakit Geçirmek Zor mu?

Aile İçinde Kaliteli Vakit Geçirmek Zor mu?

Hakkında çok konuşulan ancak elde etmek için çalışılmayan bir kavram; “aile içi kaliteli vakit geçirmek”. TÜZDER olarak üretilen ve tavsiye edilen zekâ ve akıl oyunlarının tamamına yakınında aile içi kaliteli vakit geçirmeye odaklanıyoruz. Yurt dışında aktif olarak kullanılan ve kullanıldığı oyun motifleri üzerinden çocukların farklı zekâ türlerine hitap eden tangram ve benzer oyunlar, birçok problemin çözümünde de fayda sağlıyor.

Kare Tangram
Tangram oyununun farklı kaynaklarda ilk defa Çin’de oynandığı rivayet ediliyor. Oyunun Çincedeki ismi “ch’i ch’iao t’u” dur. Daha sonra İngilizceye ismi tangram olarak geçmiştir. İngilizcede bulmaca veya incik-boncuk manasına gelen tramgram kelimesin kaynağı kesin olarak bilinmemektedir”. İngilizce yazılı kaynaklarda bu kelimeyi ilk defa kullanan kişi, sonradan Harvard Üniversitesi’ne rektör olan Thomas Hill’dir. Kelime tangram olarak ilk defa 1848’de basılan Gençler için Geometrik Bulmacalar adlı kitabında kullanılmıştır.

Tangram oyununda verilen şekilleri yapabilmek için verilen yedi parçanın tamamını kullanmak gerekir. Bu yedi parça bir adet kare, farklı büyüklüklerdeki beş adet üçgen ve bir paralelkenardan oluşmaktadır. Bazı kaynaklarda bu yedi parçanın Güneş, Ay, Mars, Jüpiter, Satürn, Merkür ve Venüs’ü temsil ettiği söylenmektedir.

Üç yaşından itibaren kullanılan kare tangram birçok ilginç geometrik şeklin oluşturulabileceği yapboz tarzı bir oyundur. Sizden ilk önce kutu içinde verilen şekilleri 7 parçanın tamamını kullanarak oluşturmanız istenir.

Arkasından bu oyunu aile içinde, kardeşler arasında, sınıfta ya da yalnız oynayabilirsiniz. Kare tangram; el göz koordinasyonu, psikomotor gelişimi ve görsel hafızanın gelişmesine katkı sağlamaktadır.

T Tangram
Tangram, tahtadan yapılmış olan geometrik biçimlerdeki dört adet parçayı bir araya getirerek çeşitli formlar oluşturma esasına dayalı bir zekâ oyunudur. Kare tangramın 4 parça şeklinden geliştirilerek oluşturulan t tangram dört yaşından itibaren herkesin rahatlıkla oynayabileceği bir oyun. 15 farklı seviyeden ve 100 adet problemden oluşan zeka oyunu dikkat, konsantrasyon ve odaklanma problemlerinin çözümü noktasında fayda sağlayacaktır.

T tangramin küçük yaşlarda oynanabilmesinin sebebi sorular kolaydan zora ilerlemesidir. Bu yüzden t tangramda yaş sınırı neredeyse yoktur.

Keloğlan Yolda Zeka Oyunu
Düz bir zemin üzerine platformu yerleştirin. Kitapçıktaki ilk görevden başlayın ve görevleri dokuz yol parçası yardımıyla tamamlayın. Yol parçalarını kutudan çıkarın ve resimli yüzeyleri yukarı gelecek şekilde çevirin. Dokuz yol parçasının tümünü kullanarak uygun yollar oluşturun. Aralarında yol oluşturulması istenen figürleri birbirine bağlayın ya da birbirine ulaşımını engellenmesi istenen figürlerin birbirine ulaşımını engelleyecek şekilde yolları oluşturun.

Hacivat ve Karagöz Puzzle Zeka Oyunu
Her yaş grubu için kolaydan zora doğru giden görevlerden oluşan bir mantık ve zekâ oyunudur. Kutu içerisinden çıkardığınız platformu, puzzle parçalarını düz bir zemin üzerine yerleştiriniz. Kitapçıktan birinci görevden başlayarak, görev doğrultusunda 4 puzzle parçasını platforma öyle bir yerleştirin ki; sadece oyun kitapçığında gösterilen figürler açıkta kalsın, diğer figürler ise kapalı kalsın.

Ürünler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

https://www.zekaveakiloyunlari.com/ahsap

Zeka Oyunlarını Mağaza Kısmından İnceleyebilirsiniz.