Zeka Oyunlarında Mekan Alğısı

Zeka Oyunlarında Mekan Alğısı

Zekâ oyunlarının çocuklar üzerinde gelişimi elbette çok önemlidir; ancak bu gelişimde bazı kritik dönemlere dikkat edilmelidir. Kritik dönemlerde doğru materyaller kullanırlarsa çocuğun zihinsel, bedensel ve sosyal gelişimine etkili bir katkı sağlanmış olunur.

Gelişimin en hızlı dönemlerinden biri olan okul öncesinde zekâ oyunları etkili bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Bu sayımızda zeka oyunlarından hem problem çözmeye hem de motor becerilerini geliştirmeye yarayan ve kolaydan zora doğru problemlerden oluşan üç farklı zeka oyununu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

ZET Tower

Bir mühendislik oyunu olan bu oyunda şantiye blokları ile yapılar inşa edeceğiz. Problem çözme, mekan algılama ve motor becerilerimizi geliştirmeye yönelik planlanan bu zekâ oyununda çözülmesi gereken 80 farklı problem bizi beklemektedir.

Dört yaştan itibaren oynanabilecek bu oyun yetişkinlerin de zevkle yapacakları bir çalışmadır. Farklı geometrik bloklarla mantık yürütme katkısıyla mekan algısının geliştirildiği bu oyun, ayrıca küçük yaş gruplarında kullanılabilen becerileri yüksek oyunlardandır.

İster bir kişi ister iki kişi oynanabilecek bu oyun çocuğunuzu eğlendirirken gelişimine katkı sağlayacak. Oyun esnasında unutulmaması gereken bir kuralımız var. O da mühendislerin yukarıda kalmasıdır.

Attention Block

Ahşap parçaları ve kitapçığı keseden çıkarın. Örnek tasarımlar kitapçığındaki şekiller ile uygulamaya başlayabilirsiniz.

Attention Blocks; çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürebileceği, uzaysal algı, motor ve el becerilerini geliştiren, mimari ve mühendisliğe ilgiyi artıracak, her çocuğa özel olduğunu hissettiren bir inşa oyunudur.

Öncelikli olarak Örnek tasarımları uygulayın ve sonra hayal gücünüzün genişliğince inşa edin. Hayallerini inşa et!

ZETKA

Zetka’ları ve kitapçığı torbasından çıkarın. Görev kitapçığını kendinize kılavuz alarak uygulamaya başlayın.

Zetka’ları öncelikle örnek uygulama kitapçığındaki örneklere bakarak dizayn edin. Her bir örneği dikkatlice inceleyerek zetka’ların kullanım hassasiyetlerini öğrenmeye çalışın. Tüm görevler bittikten sonra gerisi hayal dünyanıza ve mimari becerinize dayanan creative eserler ortaya koymaya çalışın. Hayallerinize sınır çekmeyin.

Ürünler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

https://www.zekaveakiloyunlari.com/hayal-gucu

Zeka Oyunlarını Mağaza Kısmından İnceleyebilirsiniz.